Művészetterápia

Mi az a művészetterápia?

Általánosságban...

A művészetterápia olyan önismereti és terápiás eszköz, mely nonverbális (szavak nélküli) és verbális (nyelvi) eszközökkel vezeti közelebb a résztvevőket saját kérdéseik megválaszolásához, problémáik megoldásához.

A művészetterápiás folyamat alapvetően a tudattalan (tudatalatti vagy tudatfeletti) lelki tartalmak felszínre hozásával és a művészet katartikus erejével ér el jelentős eredményeket.

Emellett számos jótékony hatása van: például csökkenti a stresszt, serkenti a jobb agyfélteke működését, ezáltal növeli a kreativitást, új nézőpontokat, megoldásokat nyújt hétköznapi problémáinkra.

Egy szakértő terapeutával vagy vezetett csoportban végzett művészetterápiás folyamat emellett növeli a szociális magabiztosságot, fejleszti az önmagunkba és másokba vetett bizalmat és stabil önismereti tudást nyújt.

A művészetterápia során különböző művészeti ágakat alkalmazunk, úgy mint:

– képzőművészet-terápia,

– biblioterápia (írás és olvasás, irodalomterápia és meseterápia),

– zeneterápia,

– mozdulat-terápia.

Léteznek úgynevezett aktív, azaz alkotó és passzív, azaz befogadó művészetterápiás gyakorlatok.

További cikkek a témában a Blogon!

Például kezdd itt!

Az én vezetésemmel...

Jómagam a művészetterápia minden ágával foglalkozom, úgynevezett integrált művészetterápiás csoportokat vezetek. Nagy hangsúlyt fektetek az alkotás katartikus élménye mellett az elkészült alkotások közös feldolgozására is. Csoportjaimon és egyéni tanácsadásom során egyaránt alkalmazok aktív és passzív gyakorlatokat.

A művészetterápia tapasztalataim szerint csoportban a leghatékonyabb. Az egy téma köré szerveződött 4-8 fős csoportok általában 10 alkalommal találkoznak, rendszeres időközönként.

Ha szeretnél értesülni induló csoportjaimról, iratkozz fel a csoport értesítő hírlevélre!

A művészetterápia egyéni tanácsadás, art coaching keretében is igen hatékony módszer a tudattalan, vagy elfojtott gondolatok, érzelmek felszínre hozásához, relaxációhoz, stressz-szint csökkentéséhez.

Amennyiben szeretnél részt venni egy egyéni művészetterápiás tanácsadáson, kérj időpontot most!

A művészetterápiás folyamatban való részvételnek nincsen semmilyen feltétele! NEM kell művészeti előképzettség, tehetség vagy fejlett esztétikai érzék!

Csoportok indulási helyszínei:

Budapest, Gödöllő, Vác, Veresegyház

Egyéni művészetterápiás tanácsadás:

Veresegyház, Gödöllő

Korábbi csoportok

Iratkozz fel a csoport értesítőre, hogy ne maradj le az induló művészetterápiás csoportokról!

Adataid megadásával hozzájárulsz, hogy emailes értesítést küldjek Neked az aktuálisan induló művészetterápiás csoportokról. Az értesítő gyakorisága nem haladja meg a havi egy emailt. Személyes adataidat bizalmasan kezelem, azt semmilyen körülmények között nem adom ki harmadik félnek!


Kapcsolat

  • +36-30/464-5036
  • info@muveszetesonismeret.hu
  • skype.com/anita.juhasz-fekete

Copyright © Juhász-Fekete Anita 2018