Új, induló művészetterápiás csoport a Noha Stúdió és Alkotóműhelyben!

Őszi csoport indul!

A csoport 10 alkalma során válogatott képzőművészeti-, zenei-, mozdulat- és biblioterápiás gyakorlatok során haladunk végig az ősz, és annak személyes életünkben megélt jelentései mentén. Az alkalmakon a gyakorlatok megoldása minden ember esetén új és egyedi, így a csoporton azokkal a témákkal dolgozunk majd, amelyeket a résztvevők magukkal hoznak. Nincsenek kötelező feladatok, vagy témák.

A művészetterápiás csoportba szeretettel várok mindenkit, aki önismerete fejlesztésében motivált!

Mi az a művészetterápia?

Olyan terápiás módszer, mely a művészeti alkotás folyamatában rejlő katarzist, és az elkészült alkotásokban rejlő kommunikációs lehetőségeket felhasználva támogatja a résztvevőt saját önismeretének és lelki immunrendszerének fejlesztésében, vagy éppen a lélektani gyógyulásban.

Milyen eszközöket használ?

Képzőművészeti eszközöket (úgymint rajz, festés, kollázs), zenei eszközöket (úgymint zene hallgatás és örömzenélés), valamint biblioterápiás eszközöket (úgymint olvasás és kreatív írás).

Szükséges-e hozzá bármiféle előképzettség?

Nem! A csoportokon való részvéthez semmiféle művészeti előképzettség nem szükséges. Sőt! A kezdetekben magabiztosságot adó plusz tudás egy idő után akár megnehezítheti a spontán (kritika mentes, “lélekből jövő”) alkotás folyamatát.

Mikor lehet hasznos a művészetterápiás csoport?

Tulajdonképpen bármikor! A csoport résztvevői megtapasztalhatják az (esztétikai ítélet nélküli) alkotás stresszoldó és felszabadító erejét, emellett biztonságos környezetben, folyamatos visszajelzés mellett dolgozhatnak önismeretük fejlesztésén, és az őket leginkább foglalkoztató kérdések és problémák megoldásán.

Mikor indul a meghirdetett művészetterápiás csoport?

2016. október 6-án, csütörtökön 18:00-kor egy csoportindító megbeszélésen, ahol fixáljuk a konkrét időpontokat és a helyszínt. Ez az alkalom lehetőség arra, hogy mindenki feltegye a módszerrel és a csoporttal kapcsolatos kérdéseit, és eldöntse, elköteleződik-e a csoport mellett.

Mennyi elfoglaltságot jelent a csoportban való részvétel?

Heti 1×3 óra elfoglaltságot jelent, 10 héten keresztül. Megbeszélés alapján délutáni vagy hétvégén délelőtti időpontokban.

Mekkora csoportról beszélünk tulajdonképpen?

A csoport 6-8 fő jelentkezése mellett indul, de magas számú jelentkezés esetén több csoport kerül indításra.

Ki vezeti a művészetterápiás csoportot?

A csoportot én, Juhász-Fekete Anita, művészet- és szocioterapeuta, pszichológus vezetem. Részletesebb információkat itt találsz rólam.

Hol lesznek a művészetterápiás alkalmak?

Budapest belvárosában, könnyen megközelíthető, csendes csoportszobában. Részletek hamarosan…

Kell-e a részvételhez bármiféle felszerelés?

Nem. A művészetterápia során alkalmazott eszközöket minden esetben a csoportvezető, azaz én biztosítom.

Mennyibe kerül mindez?

A művészetterápiás csoport ára alkalmanként (3 óra) 3.500 Ft/fő, mely tartalmazza a terembérletet és az alkalmazott eszközök árát is. A teljes csoport ára előzetes megállapodás alapján egyben és részletekben is fizethető.

Mi a jelentkezés menete?

Amennyiben a fenti információk alapján a művészetterápiás csoport felkeltette érdeklődésed, úgy kérlek jelentkezz a 06-30/464-5036-os telefonszámon, vagy a muveszetesonismeret@gmail.com email címen.

Amennyiben további kérdésed merül fel, úgy azt is a fenti telefonszámon, vagy email címen teheted fel.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.