A szerzőről

juhasz-fekete-anitaBemutatkozás

Juhász-Fekete Anita vagyok, művészet- és szocioterapeuta, pszichológus. Pályám kezdetétől igyekeztem megismerkedni a pszichológiai segítségnyújtás mind szélesebb körével, így dolgoztam többek között hátrányos helyzetű és sérült gyermekekkel, intenzív osztályon fekvő betegekkel és hozzátartozóikkal, otthonban élő idősekkel, rákbetegségben érintettekkel valamint szervezeti környezetben dolgozó „egészséges” emberekkel. Az évek során kikristályosodott számomra az a néhány – lentebb felsorolt – élethelyzet, amelyben a hozzám fordulók számára a leghatékonyabb támogatást tudom nyújtani.

Milyen problémákkal fordulhatnak hozzám?

 • Kamasz kori önértékelési zavarok, iskolai teljesítmény problémák,
 • Munkahelyi, illetve az iskola által kiváltott stressz,
 • Életkezdési válság,
 • Párkapcsolati problémák,
 • Családalapítással kapcsolatos nehézségek, meddőség,
 • Várandósság során kialakult szorongásos tünetek,
 • Szülés utáni depresszió,
 • Szomatikus betegségek esetén fellépő szorongás,
 • Depresszió, pánik betegség.

Szemléletem középpontjában az egyén tisztelete áll. Hiszek benne, hogy megfelelő támogatás mellett minden ember képes megteremteni saját „egész”-ségét, és jóllétét.

Munkám során előszeretettel alkalmazok relaxációs és művészetterápiás eszközöket, úgymint írást (napló-, levél- és kreatív írás formájában), rajzot, festést, passzív biblioterápiát (úgymint mese-, és „olvasás” terápia) és zeneterápiát.

Művészetterápiás csoportjaim alkalmával a résztvevők megtapasztalhatják az ítélet nélküli alkotás katartikus örömét, valamint a csoportban rejlő dinamikát és erőt. Az egyéni konzultációk során osztatlan figyelemmel segítem kliensemet egyéni megoldásainak megtalálásában.

Amennyiben úgy érzi, segítségére lehetek jelenlegi élethelyzetének megoldásában, vagy „csak” önismeretének fejlesztésén szeretne dolgozni, hívjon bizalommal!

Könnyen megközelíthető, belvárosi rendelőmben rövid határidővel tudom fogadni!

Bejelentkezés: 06-30/464-5036

További információk:

muveszetesonismeret.wordpress.com

Blogom célja, hogy a széles olvasó közönséggel is megismertesse a művészet helyét és szerepét az önismereti munkában, emellett inspirációul szolgáljon gyakorló és leendő szakemberek számára.

Kellemes böngészést és olvasgatást kívánok!

Juhász-Fekete Anita
muveszetesonismeret@gmail.com
06-30/464-5036

3 thoughts on “A szerzőről”

 1. Kedves Anita! Tetszik a blogod, mert sok olyan témát hozol, amit én is használok, de az elméleti hátteréről új, de legalábbis összeszedett infókat nyújtasz. Köszönöm ezt neked! Ildikó

  1. Kedves Ildikó!
   Köszönöm a visszajelzésedet! Nagyon örülök, ha érdekesnek és hasznosnak találod az oldalt! A továbbiakban is ezen fogok dolgozni! Minden jót!
   Anita

 2. Pingback: Új, induló művészetterápiás csoport a belvárosban! – Műveszet & Önismeret

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.